Saffraanrisotto
Saffraanrisotto voor 4 personen
Ingrediënten:
1 liter kippenbouillon
350 gram risottorijst
2 eetlepels olijfolie
75 gram boter
1 grote ui
100 ml droge witte wijn
50 gram grano padano kaas
Een snuifje versgemalen peper
Bereidingswijze saffraanrisotto:
1- Bouillon verwarmen en saffraan stampers erdoor roeren.
2- In braadpan olie met 25 g boter verhitten.
3- Ui erdoor roeren en in 5 min op heel laag vuur glazig bakken.
4- Rijst door ui scheppen en meebakken tot alle korrels glanzen.
5- Wijn erbij schenken en laten verdampen.
6- Kwart van bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren.
7- Telkens als bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen, tot risotto na ca. 25 min romig en beetgaar is.
8- Kaas door risotto roeren, op smaak brengen met zout en peper.
9- Risotto in vier diepe borden scheppen en klontje roomboter erop laten smelten.
Zuivere en natuurlijk saffraan uit Afghanistan koop je in onze shop.