Livraison gratuite à partir de 100€

Risotto au safran

saffraanrisotto

Risotto au safran

Saffraanrisotto voor 4 personen

Ingrediënten:

1 liter kippenbouillon

10 NIIDA-saffraan stampers

350 gram risottorijst

2 eetlepels olijfolie

75 gram boter

1 grote ui

100 ml droge witte wijn

50 gram grano padano kaas

Een snuifje versgemalen peper

Bereidingswijze saffraanrisotto:

1- Bouillon verwarmen en saffraan stampers erdoor roeren.

2- In braadpan olie met 25 g boter verhitten.

3- Ui erdoor roeren en in 5 min op heel laag vuur glazig bakken.

4- Rijst door ui scheppen en meebakken tot alle korrels glanzen.

5- Wijn erbij schenken en laten verdampen.

6-  Kwart van bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren.

7- Telkens als bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen, tot risotto na ca. 25 min romig en beetgaar is.

8- Kaas door risotto roeren, op smaak brengen met zout en peper.

9- Risotto in vier diepe borden scheppen en klontje roomboter erop laten smelten.

Zuivere en natuurlijk saffraan uit Afghanistan koop je in onze shop.