Gratis verzending vanaf € 100

Heerlijke saffraankoekjes

saffraankoekjes

Heerlijke saffraankoekjes

Voor ongeveer 40 koekjes

Ingrediënten:

  • 300g bloem
  • 200g vergeoise suiker
  • 3 snufjes saffraan (ongeveer 40 stampers)
  • klein glas warme melk, 20cl
  • 200g romige boter
  • ongezouten pistachenootjes

Bereidingswijze:

  1. Vermaal uw saffraandraadjes tot poeder. Verwarm de melk en laat het saffraanpoeder 10 minuten op laag vuur trekken.
  2. Klop de boter en de suikers tot een luchtige mix. Vergeet niet de zijkanten af en toe af te schrapen. Voeg het saffraan-melkmengsel toe en klop tot het goed is opgenomen.
  3. Voeg de bloem toe. Mix op lage snelheid tot een uniforme textuur.
  4. Je kunt het deeg 20 minuten in de vriezer laten liggen om het later gemakkelijker uit te rollen. Verwarm je oven voor op 170°C
  5. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en strooi pistachekrullen over het hele oppervlak van het deeg. Vorm met een koekjessnijder je koekjes en leg ze op een bakplaat.
  6. Bak de koekjes 15 minuten.

Enjoy it 🙂