Heerlijke saffraankoekjes
Voor ongeveer 40 koekjes
Ingrediënten:
- 300g bloem
- 200g vergeoise suiker
- 3 snufjes saffraan (ongeveer 40 stampers)
- klein glas warme melk, 20cl
- 200g romige boter
- ongezouten pistachenootjes
Bereidingswijze:
- Vermaal uw saffraandraadjes tot poeder. Verwarm de melk en laat het saffraanpoeder 10 minuten op laag vuur trekken.
- Klop de boter en de suikers tot een luchtige mix. Vergeet niet de zijkanten af en toe af te schrapen. Voeg het saffraan-melkmengsel toe en klop tot het goed is opgenomen.
- Voeg de bloem toe. Mix op lage snelheid tot een uniforme textuur.
- Je kunt het deeg 20 minuten in de vriezer laten liggen om het later gemakkelijker uit te rollen. Verwarm je oven voor op 170°C
- Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en strooi pistachekrullen over het hele oppervlak van het deeg. Vorm met een koekjessnijder je koekjes en leg ze op een bakplaat.
- Bak de koekjes 15 minuten.
Enjoy it 🙂