NIIDA-saffraan handelt op sociaal verantwoorde manier
Onze missie maakt deel uit van een sociaal project om het dagelijks leven en de toegang tot onderwijs van jonge weeskinderen in Afghanistan te verbeteren.
Omdat elk kind recht heeft op voeding, bescherming, verzorging en educatie.
Omdat elk kind recht heeft op fatsoenlijke levensomstandigheden.
Maar tientallen jaren van conflict hebben deze rechten in sommige delen van Afghanistan vrijwel ontoegankelijk gemaakt.
Een deel van de opbrengst is bestemd voor jonge weeskinderen in Afghanistan, die getraumatiseerd zijn door de oorlog en op straat leven.
Hiermee willen we het onderwijs van kinderen, jongeren en meisjes in Afghanistan steunen.
Wij geloven dat het onderwijs van de Afghaanse jeugd de sleutel is tot de duurzame wederopbouw van Afghanistan. Onze missie in Afghanistan richt zich op kinderen zonder ouders of verzorgers, kinderen die op de straat werken.
Het doel: jonge kinderen in de Kabul en op het platteland rond de hoofdstad de zorg en steun geven waar zij recht op hebben, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen.
Naar de oprichting van een VZW
Door de humanitaire crisis in Afghanistan zijn een miljoen mensen op de vlucht geslagen.
In grote delen van het land is de nood hoog en lijden mensen honger – met name in gebieden waar veel wordt gevochten. Veel Afghanen kunnen niet voorzien in hun eerste levensbehoeften. Armoede en honger zijn voor hen dagelijkse realiteit.Na vier decennia oorlog is het einde van het geweld nog steeds niet in zicht.
Meer dan de helft van alle Afghanen die noodhulp nodig heeft, is kind. Een hele generatie Afghaanse kinderen en jongeren – ruim 3,5 miljoen – groeit op zonder onderwijs. De meerderheid (75 procent) zijn meisjes. Er zijn maar weinig onderwijzeressen in het land, wat voor veel meisjes een drempel opwerpt om naar school te gaan.
Onze ambitie is om een VZW op te richten om weeskinderen in en rond Kabul te ondersteunen. Wat zullen de projecten zijn?
Het sponsoren van kinderen in nood door hen te voorzien van voedsel, basiszorg en toegang tot school.